Terapie cu căței

Viața cu un cățel…terapie?

El este Lego, cățelușul meu de 1 an și 7 luni, dar ar fi bine să vă iau cu începutul.

Undeva pe la începutul clasei a 12-a am avut o mini-depresie (dacă o pot numi așa), mai pe scurt: plângeam zilnic din orice, nu mă puteam concentra pe școală, mă gândeam doar la lucruri rele și îmi făceam scenarii urâte despre orice, dar cel mai rău era faptul că începusem să am atacuri de panică. Am cerut ajutor, atât de la medici care mi-au sugerat să fac diferite tratamente cu calmante și vitamine, cât și de la diferiți psihologi. După aproximativ 3 luni am început încetul cu încetul să îmi revin, însă tot nu eram eu însumi, tot nu mă simțeam bine. Între timp, părinții mei știind că eu îmi doresc de mică un cățel au luat și această variantă în calcul în speranța că eu îmi voi reveni. După ce am purtat mai multe discuții pe această temă, am decis că aceasta ar fi cea mai potrivită varianta. Așadar, în mai puțin de câteva zile, a apărut micuțul Legolas în viața noastră. Și acum urmează întrebarea: Viața ta s-a schimbat? Răspunsul este radical. Acum atât viața mea, cât și viața părinților mei se învârte în jurul acestui mic suflețel care ne bucură în fiecare zi cu energia, pozitivitatea și veselia sa. Ei bine, odată cu venirea lui și starea mea de spirit și gândurile negative au plecat și încet mi-am revenit complet. Nu mai plângeam în orice minut din zi și mă puteam concentra pe școală, în sfârșit, mai ales că eram an terminal.

Acum să vă răspund la întrebarea „viața cu un cățel poate fi terapie?”, ei bine, în viziunea mea DA, clar da. Ei sunt genul de ființe loiale, care sunt lângă tine indiferent de ce ești tu ca om, indiferent dacă esti sănătos sau bolnav sau dacă îl iubești sau nu. Ei sunt acolo pentru tine să îți facă viața mai ușoară și crede-mă, probabil îți poartă iubire mai mult decât îți poate purta un om. Personal, pe mine m-a ajutat foarte mult să ies din anumite stări de anxietate pentru că emană prea multă pozitivitate pentru a te putea adânci în gânduri triste și negre mai tare. Ce vreau să subliniez aici, este fapul că animalele sunt foarte importante în viața unui om și că ele te pot schimba radical.

După cum spuneam mai sus, pe cățelușul meu îl cheamă Legolas și el este unul dintre cele mai de preț ființe pe care le am lângă mine. Pe cât e el de mic, pe atât de multe lucruri am „învățat” de la el. Mi-am dat seama în timp cât de norcoasă sunt că îl am lângă mine și câte lecții poți învăța tu ca om de la niște suflețele atât de mici. Și voi da câteva exemple:

  • dacă ești bolnav sau pur și simplu nu te simți bine ei niciodată nu te vor părăsi, ba din contra, ei vor sta lângă tine zi și noapte.
  • Loialitatea – auzim foarte des termenul acesta, însă foarte puțini știm să îl punem în practică. La bine și la greu, împreună mereu, în orice situație.
  • Ți se umple inima doar când vezi cu câtă nerăbdare și bucurie te întâmpină în fața ușii când te simte că vii acasă. Este un sentiment unic!

Terapia asistată de animale (TAA) se poate folosi în diferite afecțiuni precum: depresie, anxietate, tulburări psihice, deoarece această terapie elimină sentimetul de singurătate și ajută la depășirea unor bariere pe care omul le întâmpină în diferite momente din viață. Așadar, în cazul în care vă confruntați cu anumite probleme de aceatsă natură, după cum spuneam, apelați la ajutoare (medici, psihologi), dar luați în vizor și varianta cu un animal și viața voastră se va schimba radical!

Publicat de patriciaminzat

Sunt o tânără, aparent, la început de drum care are multe de spus.

2 gânduri despre „Terapie cu căței

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: