Se întâmplă în ziua de azi

If you can help!

Vineri, 26 iunie, Cluj-Napoca. O zi destul de frumoasă, cu mult soare, așa că am decis să ies să mă plimb și să petrec timp prin parcul mare alături de prietena mea. Plimbându-ne noi liniștite, observăm la un moment dat o femeie foarte agitată care întreba în stânga și-n dreapta despre fetița sa. Ea se întorsese pentru un moment, iar aceasta dispăruse de lângă ea.

Femeia în toată acea disperare întreba pe toată lumea în timp ce se tot învârtea și o căuta pe micuță cu privirea. Împreună cu prietena mea am decis să intervenim și noi și să dăm o mână de ajutor, poate, poate o găseam pe fetiță. I-am cerut doamnei numărul de telefon și i-am spus că vom merge să o căutăm în partea opusă celei în care deja s-a căutat. Ne-am întrebat Cum gândește un copil de 5 ani? Am decis să începem de lângă lac, iar la nici mai puțin de 20 de pași, zărim o fetiță micuță care alerga disperată și își căuta mama cu privirea. Am strigat-o pe nume, iar fetița s-a uitat la noi, era fetița pierdută. Fetița s-a speriat un pic de noi pentru că îi repetam că o ducem la mami, însă era foarte agitată. Între timp, vorbeam deja la telefon cu mama fetiței, asigurând-o că este în siguranță și ne îndreptăm spre ea.

Fetița a ajuns în brațele mamei ei din nou, iar acestea nu s-au mai despărțit o bună perioadă. Doamna ne-a mulțumit în nenumărate rânduri, iar noi am plecat de acolo împlinite că am făcut o faptă bună.

Aș dori, însă, să ridic o problemă pe care o sesizez și o conștientizez tot mai frecvent. Nu mă refer la acest caz, mă refer la toate întâmplările de acest tip. Am observat că oamenii nu se implică. Am auzit de multe ori cazuri în care oamenii (indiferent de sex sau vârstă) au fost agresați, atacați, pierduți (în acest caz), iar restul oamenilor din jur au preferat pur și simplu să nu se implice sau să stea pe margine aruncând cu privirea. Acest fapt mi se pare inuman, deoarece niciodată nu știi când poți fi tu acel om și în acea disperare ai prefera să ți se întindă orice mână de ajutor din partea oricui.

Poate nu mă adresez unui număr de oameni foarte mare, însă îmi doresc, ca fiecare dintre cei care citiți acest articol să vă gândiți de 2 ori înainte să vă vedeți în continuare de vieți și să treceți cu vederea peste aceste întâmplări.

Vă mulțumesc!

Love yourself

Publicat de patriciaminzat

Sunt o tânără, aparent, la început de drum care are multe de spus.

2 gânduri despre „Se întâmplă în ziua de azi

    1. Vă mulțumesc mult, însă mi se pare un gest obișnuit. Un gest pe care oricine ar trebui să îl facă. Dacă noi între noi nu ne ajutăm atunci cine?! Oricum, am fost șocată de faptul că doar o mânuță de oameni au sărit în ajutor, în condițiile în care era foarte multă lume în parc.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: