Iubirea prin ochii mei…

For life?

– For life.

Auzim cuvinte precum „relații”, „dragoste” și „iubire” în fiecare zi, aproape peste tot. Le auzim de la prieteni și părinți, ba chiar le auzim și în filme și muzică. Totul în jurul nostru se raportează la asta și de aceea, azi, împreună cu ajutorul vostru am ales să vorbesc despre relații și iubire.

Există multe tipuri de relații și la fel de multe tipuri de iubire, însă azi mă voi raporta doar la iubirea dintre un EL și o EA, care de obicei în filme este prezentată drept acea „iubire perfectă” fără de greșeală. Ei bine, viața bate filmul și la acest capitol și ne demonstrează că nu „tot ce zboară se mănâncă”.

Sunt implicată într-o relație de aproximativ 2 ani și 8 luni, iar în tot acest timp am descoperit ce înseamnă să fi într-o relație. Am descoperit că „normalul” dintr-o relație este foarte diferit de la caz la caz, însă ce știu că ar trebui să fie normal în orice relație este sprijinul și suportul emoțional reciproc, încrederea și respectul dintre cei 2 parteneri și nu ultimul rând prietenia și comunicarea. Am mai descoperit că într-o relație pot exista atât momente foarte frumoase, însă și momente care sunt mai puțin plăcute și tensionate, însă nu înseamnă că cei 2 parteneri nu se iubesc sau se iubesc mai puțin, înseamnă că între cei 2 există ceva real (bineînțeles, este vorba despre echilibru și în aceste momente, nu doar ceartă sau nu doar bine).

În tot acest timp mi-am mai dat seama de faptul că într-o relație nu ești independent. Tu ești în „mâinile” celuilalt, iar el este în „mâinile” tale. Ceea ce vreau să spun este că în momentul în care o persoană decide să intre într-o relație își asumă o responsabilitate și practic nu mai este pe cont propriu, ci sufletul celuilalt depinde într-o oarecare măsură de partenerul său. De accea, când iei o astfel de decizie, gândește-te de 2 ori înainte și vezi dacă ești capabil pentru asta.

La fel cum „normalul” se desfășoară diferit în fiecare relație, așa este și iubirea. Acest sentiment este unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care, noi, oamenii suntem capabili să le simțim. Totuși, fiecare om simte diferit acest sentiment, de aceea, uneori din cauza lipsei de comunicare se poate ajunge la certuri într-o relație.

Recent, am primit câteva întrebări despre acest subiect, din partea voastră:

 • Care crezi că este cel mai important aspect într-o relație?

O relație ține de foarte multe aspecte, unele mai importante, altele mai puțin importante. Din punctul meu de vedere, cele mai importante aspecte într-o relație sunt comunicarea și respectul (acestea merg mână-n mână), însă evident că fiecare aspect în parte este important într-o oarecare măsură.

 • Care crezi că este cel mai important lucru în fondarea unei relații de durată?

Clar prietenia și încrederea. Sunt de părere că iubitul/iubita ar trebui să-ți fie mai intâi cel mai bun prieten, după care să îți fie iubit/iubită în adevăratul sens al cuvântului, iar fără încredere, practic, nu ai nimic.

 • Crezi în relații perfecte?

Nu există așa ceva. Nu există om care să nu greșească, iar în cazul în care cineva susține că se află într-o relație perfectă, garantat nu e ceva real la mijloc.

 • Cum vezi tu iubirea într-o relație?

Aș putea să scriu o carte pentru acest răspuns, însă mă voi rezuma doar la câteva rânduri. Pentru mine iubirea într-o relație înseamnă mai mult decât un setiment, mai mult decât un fluturaș în stomac la vederea persoanei dragi și mai mult decât o emoție. Iubirea, din punctul meu de vedere este ca o gură de aer de la lumea asta ipocrită și rea, este tot ceea ce ai nevoie după o zi grea și proastă, este un refugiu, când te afli lângă persoana potrivită. Iubirea înseamnă și momente frumoase lângă acel EL, însă, înseamnă și momente grele și dificile pe care le depășim împreună, de mână. Înseamnă un amalgam de sentimente pozitive când sunt împreună cu el și un amalgam de sentimente mai melancolice când nu sunt lângă el. Este și o furtună pe care o depășim împreună, dar și mult soare de care ne bucurăm împreună. Iubirea este cel mai frumos și complex sentiment pe care omul este capabil să îl simtă. Iubirea este totul!

 • Cum poți trece peste o despărțire?

Este o întrebare foarte complicată care are un răspuns și mai complicat. Nu cred că există „tips&tricks” despre acest subiect, însă îți pot spune ce aș face eu. În primul rând nu mi-aș înfrâna sentimentele și acțiunile. Sunt de părere că trebuie să faci ceea ce simți pe moment, așa că dacă simți nevoia să plângi, o faci, dacă simți nevoia să stai singur, stai. Totodată, toate aceste acțiuni ale tale trebuie să fiu cumva echilibrate, adică plângi până te descarci, dar nu o dai în cealaltă extremă încât să îți faci ție mai rău. Este foarte bine să suferi și să te descarci, să plângi și să te doară, dar în acest timp trebuie să încerci să te ridici și să continui. Nimic nu este veșnic și știu că e foarte ușor să judeci și să vorbești dinafară, însă la un moment dat, mai repede sau mai târziu, totul se va sfârși.

 • Câteva sfaturi despre cum să întreții „flacăra pasiunii” într-o relație

Nu cred că sunt eu în măsură să dau sfaturi, însă îmi voi spune părerea. Sincer, nu știu ce părere să am despre acea „flacără”. Am momente când cred că există, însă am și momente când sunt de părere că la un moment dat se stinge și rămâne între cei 2 parteneri: respectul, prietenia și iubirea.

Love yourself

Publicat de patriciaminzat

Sunt o tânără, aparent, la început de drum care are multe de spus.

4 gânduri despre „Iubirea prin ochii mei…

 1. Pai zic s-o luam da capo.
  Gestul din grafica de inceput e mai mult atribuit gay-lor si nu cred ca la asta te referi. Next. Majoritatea ecranizarilor se refera la indragosteli imperfecte. Next. Cind spui „relatie” banuiesc ca te referi la sentimente, nu la aventuri, pentru ca aventurile galante sunt si ele … relatii. Strict sexuale, dar relatii. Dar, presupunind ca te referi la iubiri si-ndragosteli, as spune ca afirmatia „De accea, când iei o astfel de decizie, gândește-te de 2 ori înainte și vezi dacă ești capabil pentru asta.” nu e tocmai OK, pentru ca indragostit fiind, nu prea mai ai puterea constientizarii. Din acel moment nu mai ai control asupra „valului”, ci esti dus de el. Cel putin asa mi s-a intimplat mie si n-o ascund. Then. In privinta comunicarii dintre subiecti sunt absolut convins ca este un lucru primordial. Apoi. Nu cred ca o indragosteala trebuie sa derive dintr-o prietenie. In niciun caz. De obicei astea-s de scurta durata. Nu toate, evident.Next. Relatii perfecte! Perfectiunea e relativa si difera de la individ la individ. Next. Iubirea este o combinatie chimica (,) care-ti da o senzatie de bine, daca e s-o luam stiintific. Urmatoarea. Despartirile sunt rezolvate, in general de timp si nu in ultimul rind, de o alta idila. O stii p-aia cu „cui pe cui …” Si. „Flacara” se mentine prin pedanterie si farmec. O femeie care devine sleampata, devine automat neinteresanta (in cazul meu 😉 ) Oricum, mi-a placut postul.

  Apreciază

  1. În prima poză semnul acela reprezintă “pinky promise”, nicidecum un grafic atribuit gay-lor 😂.
   Eu am văzut multe ecranizări în care era totul destul de superficial.
   Da, la “îndrăgosteală” m-am referit, dar dacă sunt băieți care știu ca nu știu sa ia în serios o relație, cu tot cu valul și indragosteala, tot nu vor putea fi serioși in aceasta privința.
   În foarte multe cazuri se întâmpla sa te îndrăgostești de cineva care îți este foarte bun prieten. Nu am spus ca in toată cazurile este așa. Eu una sunt unul dintre acele cazuri și tine de ceva vreme 😂
   Cu timpul sunt de acord, cu o altă idilă, nu prea 😂
   O femeie nu poate fi tot timpul aranjata și impecabila pentru a fi pe placul altora.
   Îți mulțumesc!

   Apreciază

   1. 1. Acelasi gest e uzitat de gay when they walk on the street si imaginea cam asta arata.
    2. Superficial, da, dar asta nu inseamna iubiri perfecte.
    3. Daca ajungi sa constientizezi, deja nu se mai poate vorbi de dragoste.
    4. Prietenia ca preambul poate functiona, dar nu in majoriatea cazurilor.
    5. Cu alta idila, nu esti de acord, dar poate ca vei fi 😉
    6. Era vorba de cum sa mentii o relatie nu o multime de relatii, concomitent.
    Eu sunt mai catir de felul meu asa ca, te rog, nu mi-o lua in nume de rau. 😆

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: